Esetenként szükség lehet a lézeres szemműtét ismétlésére

Eye Surgery.jpgA lézeres szemműtét fő vonzerejét az adja, hogy a páciens a beavatkozást követően egy életre megszabadulhat szemüvegétől vagy kontaktlencséjétől. Ezen információ birtokában sokan lelkesen kezdenek el gyűjtögetni a műtétre, viszont azzal sokan nincsenek tisztában, hogy nem minden esetben lesz az eredmény száz százalékos. Pedig sajnos ilyen is van, egy újabb beavatkozással azonban tökéletessé tehető az eredmény.

Mikor kell ismételni?

A lézeres szemműtét ismétlésére legtöbb esetben akkor van szükség, ha valakinek visszaromlik a dioptriája a műtét után. Ez nagyon ritkán fordul elő, és abban az esetben, ha erősebb a sebgyógyulási reakció. Ilyenkor gyógyszerváltás, vagy ha ez nem segít, újrakezelés szükséges.

A műtét előtt tájékoztatnak

Természetesen a reklámokban nem szeretik hangoztatni ezt a tényt, azonban szó sincs a páciensek félrevezetéséről. A műtétet minden esetben megelőzi egy nagyon részletes orvosi kivizsgálás és konzultáció, melynek során a pácienseket minden részletről tájékoztatják. Ha még változik a dioptria - akár lézerkezelés történik, akár csak szemüveget visel a páciens - a dioptria továbbra is változni fog. Ezért nagyon fontos az alkalmassági vizsgálat, hiszen ha ott kiderül, hogy az elmúlt egy évben jelentősen romlott a látás, várakozás javasolt addig, amíg a dioptria nem változik.

Orvosi garancia

Ma már a legtöbb lézerszemészeti klinikán orvosi garanciát vállalnak a kezelésekre, vagyis amennyiben visszaromlana a dioptria, vállalják annak ingyenes újrakezelését. Az ismételt beavatkozás függ a szaruhártya vastagságától, illetve a kezelt dioptria számától.