Lézeres szemműtét: meddig tart a lábadozás?

lezermutet.jpgEgyre többen döntenek úgy, hogy örökké búcsút intenek a szemüvegnek és a kontaktlencsének, és szemeiket véglegesen helyrehozatják a lézeres szemműtét segítségével.  Ez a lehetőség egyre népszerűbb, hiszen végleges megoldást jelent a látásproblémákra, ami egy kényelmesebb életet biztosít. Maga a műtét nem is tart sokáig, de vajon mi a helyzet a lábadozással?

Meddig tart a műtét?

A lézeres szemműtét nem tart tovább 20 percnél, tehát egy igen rövid beavatkozásra kell készülni. Bár a páciens ébren van a műtét alatt, nem kell aggódni, az egészből semmit nem érez az alany, hiszen természetesen alaposan elérzéstelenítik a területet. Mindössze néhány perc, és vissza is kapjuk a tökéletes látást. A lábadozási idő azonban ennél némileg több időt vesz igénybe, hogy pontosan mennyit, az attól függ, melyik eljárást alkalmazzák rajtunk.

Megbízható, de lassú: PRK

A PRK kezelés igen régi, ennélfogva megbízható technológia, ami a mai napig megállja a helyét, igen sokszor végzik. Előnye a másik, LASIK névre hallgató eljárással szemben, hogy lényegesen olcsóbb, azonban cserébe tovább kell lábadoznunk. Ha a PRK-t végeztetjük el, készüljünk fel rá, hogy 3-5 napon keresztül bizony kiesünk a munkából, ennyi idő ugyanis kell ahhoz, hogy megszűnjenek a kellemetlenségek.

Már másnap visszatérhetünk régi életünkhöz a LASIK-kal

A LASIK lényegesen drágább ugyan, mint a PRK, mégis egyre többen szavaznak erre az eljárásra. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy akár már a műtét másnapján visszatérhetünk mindennapi életünkhöz. A beavatkozással járó kellemetlenségek ugyanis mindössze néhány órán át tartanak, egy kiadós alvás megszünteti őket. A lábadozás rövidsége miatt szavaznak sokan a LASIK-ra, hiszen nem mindenki tud napokig kiesni a munkából.