Kontaktlencse macera nélkül?

dreamstime_l_33409344.jpgSokakat az tart vissza a kontaktlencse viselésétől, hogy azt gondolják, rengeteg macerával jár reggelente betenni, este pedig kivenni, és visszaváltani szemüvegre. Pedig van erre más megoldás, mégpedig az éjjel-nappali kontaktlencse, amit alvás közben is nyugodt lélekkel viselhetünk, nem fog ártani a szemünknek!

Nincs több szemben nyúlkálás

A kontaktlencsében az a legrosszabb, hogy bizony naponta legalább kétszer bele kell nyúlni a szemünkbe ahhoz, hogy betegyük, illetve este kivegyük. Ez sokakat riaszt, sokan nem is hordanak kontaktlencsét, pont ezért: félnek, hogy megsértik a szemüket a művelet során, és képtelenek rávenni magukat, Ez teljesen érhető is, senki sem csinálná ezt szívesen nap, mint nap.

Éles látás ébredés után

Bizonyára minden szemüveges ismeri azt a kellemetlen érzést, hogy reggel, mikor kinyitja a szemét, igencsak homályosan látja a világot, amíg meg nem találja a szemüvegét az éjjeliszekrényen. Kontaktlencse esetében ilyenkor még jön a szokásos reggeli macera a tükör előtt, hogy betegyük a lencsét, és csak ezután láthatjuk igazán tökéletesen a világot. Nem lenne sokkal jobb úgy ébredni, hogy egyből rendesen látunk?

Éjjel-nappali kontaktlencse – kényelem felsőfokon

Az eddig felsorolt kellemetlenségek mind elkerülhetők, ha éjjel-nappali kontaktlencsét használunk. Bizony, már ilyet is lehet, ráadásul nem is kifejezetten drága. A lencse nyugodtan bent lehet a nap 24 órájában, nem fog zavarni sem alvás közben, sem pedig ébredés után, észre sem vesszük majd, hogy ott van, még este sem kezd el szúrni, mint az egy napig viselhető típus.

Tartsuk be a határidőt!

Az éjjel-nappali kontaktlencsével kapcsolatban mindössze egyetlen dologra kell odafigyelni: 1 hónapig használhatjuk egyhuzamban, ezután ki kell venni! Szerencsére nem túl valószínű, hogy ezt elfelejtjük, egy hónap után ugyanis általában szúrni kezd. Nem árt, ha a következő lencse berakása előtt pár napig pihenni hagyjuk a szemet, és szemüveget használunk, de ezután ismét jöhet egy hónap gondtalanság!

Címkék: kontaktlencse