Mit árul el rólad a szemed színe?

build-up-of-3d-eyelashes.jpgTermészetes emberi tulajdonság, hogy próbáljuk a külső alapján megítélni a másikat. Ennek az eredménye, hogy bizonyos külső tulajdonságokhoz hajlamosak vagyunk belső tulajdonságokat társítani. Ennek köszönhetjük azt is, hogy egyes elméletek szerint a szemszín is összefüggésben áll bizonyos személyiségjegyekkel. Rólad igazat mond a szemed színe?

Nyugodt, de bizonytalan, akinek kék a szeme

Az a szép, akinek a szeme kék – ezt mindenki hallotta már, de úgy tűnik, maguk a kék szeműek nem hiszik el. Nagy részükre ugyanis jellemző az önbizalomhiány. Emellett ugyanakkor a kék szeműek nagyon nyugodtak, és egyéb területeken kiegyensúlyozottak is, nem könnyű kihozni őket a sodrukból.  

Gyengédség és magabiztosság jellemző a barna szeműekre

A barna szemű emberek éppen a kék szeműek ellentétei abban a tekintetben, hogy nagyon magabiztosak és határozottak. Mindemellett jellemző rájuk a gyengédség és a megbízhatóság, valamint a hűség is. A barna szem egyébként a legelterjedtebb a Földön, és eredetileg minden ember barna szemű volt.

Igazi ritkaság a zöld szem

A tiszta zöld szem igazi ritkaságnak számít, az embereknek mindössze két százaléka büszkélkedhet vele az egész világon. Magas energiaszintet, pörgős temperamentumot tulajdonítanak a zöld szemű embereknek, valamint némi titokzatosságot – talán éppen azért, mert ez a szemszín annyira ritka.

A béke is a nyugalom jellemző a szürke szemű emberekre

Szürke szemű emberekkel sem lehet minden sarkon találkozni, legalábbis ami a tiszta szürkét illeti. A szürke szem ugyanis nagyon sokszor játszik kékes vagy zöldes árnyalatban, ritka, amikor valakinek tiszta szürke szeme van. Ezekről az emberekről az terjedt el, hogy nyugodtak, békés, szelíd természetűek, emellett bölcsek, és elutasítják az agresszivitást.

Komolyak a fekete szeműek

Érdekes, és Európában meglehetősen ritka látvány a fekete szem. Az ilyen szemszínnel élő embereket általában komolynak, felelősségteljesnek és kötelességtudónak tartják. Nagyon kedves, barátságos jelleműek, szívesen járnak mások kedvében, ugyanakkor óvatosak is tudnak lenni. Praktikus gondolkodásúak, így környezetük gyakran kér tőlük tanácsot.

 

Címkék: szem szemszín