Aviator, macskaszem és mishmash – ősszel is hódítanak a napszemüvegek!

napszemüveg.JPGHiába hullnak bágyadtan a sárgult falevelek, hiába van sötét már délután ötkor, a napszemüveget semmiképpen se ássuk el a szekrény mélyére a bikini mellé! A napszemüveg az év minden szakában hasznos és mutatós kiegészítő, ezért ne felejtsük otthon az őszi felhős napokon se!

A napszemüveg ugyanis, bár napjainkban kiegészítő, divatcikk, valójában védi szemünket a nap káros UV-sugárzásától – ez a sugárzás nem szűnik meg az ősz első napján, sőt, még felhős időben, szórt fény mellett is mérhető! Lássuk tehát, idén ősszel milyen stílust válasszunk, ha új szemüvegbe ruházunk be!

Aviator – minden ruhatárba kötelező!

rayban.jpgA legsötétebb lencsétől a teljesen átlátszóig, a legváltozatosabb színű fém keretekkel – nem véletlen, hogy az Aviator szemüvegek hódító útja még nem ért véget. A legjobb ezekben a szemüvegekben, hogy átlátszó, sőt akár dioptriás lencsét is választhatsz bele, az UV-szűrő képességéből ez mit sem vesz el! És ha ez nem lenne elég, nagy mérete miatt teljes védelmet nyújt az oldalfény ellen is, így szinte mindenki számára ideális!

Mishmash, a kihívó

Ha inkább valami feltűnőre, kevéssé elterjedtre vágyunk, kiváló választás a Mishmash, mely sárga vagy vörös lencséivel, oversized formájával és az orr fölött összefolyó, egybefüggő lencsefelületével látványos és igazán egyedi hatást kelt. A legjobb benne azonban az őszi szezonban mégis az, hogy meleg lencséivel barátságosabbnak, nyáriasabbnak láthatjuk a világot, így a depresszió elkerülésében is segítségünkre lehet!

cateye.jpgMacskaszem a csajos csajoknak

Végül következzen egy igazi retró kincs, a macskaszem formájú napszemüveg. Az ’50-es és ’60-as évek jellemző formavilága a mai trendben is megtalálja a helyét, ráadásul számos arcformához ideális választás, igazi csajos fazon.

Egyedi fazon, fő a védelem

Ha azonban az aktuális trendek egyike sem a stílusunk, akkor se feledkezzünk meg szemünk védelméről! Viseljük kedvenc szemüvegünket, vagy újítsunk be az elképesztően széles választékból, csak arra ügyeljünk, hogy a lencse feltétlenül UV-szűrésre alkalmas legyen!

 

 

Képek forrása

Aviator: ray-ban.com

Macskaszem: intheircloset.com